Clubs en Verenigingen ?

CLUBS _ VERENIGINGEN etc.

Als slachtoffer word je al vrij snel geconfronteerd met de reactie vanuit die omgeving.
Natuurlijk wil iedereen weten wat er is gebeurd. De een uit belangstelling en de ander uit pure nieuwsgierigheid. Maar feit is dat je tot verveling toe in herhaling moet blijven vallen, ook al heb je er je buik op een gegeven moment vol van.

Het ergste wat je dan kan overkomen is dat hun nieuwsgierigheid of valse beleefdheid, jou aangerekend word als; “hij heeft het altijd alleen maar over het ongeluk”. Helaas heb ik die ervaring aan den lijven moeten ondervinden en voelde als een ware doodsteek !

BELANGEN
Op een gegeven moment gaat het helemaal niet meer om jou belang. In mijn geval was er ook nog een club belang en zou iedereen tegelijk op de hoogte gesteld worden, zodat er bij niemand onduidelijk kon ontstaan en om nóg meer verrassingen te voorkomen. Op zich een heel goede invulling. Echter was het forum een stuk sneller en men wilde er niet aan om het forum tijdelijk af te sluiten. Toen het bericht naar buiten gebracht werd (lees naar enkel de leden) was de roddelpers al in volle gang en de speculaties niet van de lucht.

Daar werd ik de volgende dag op zeer pijnlijke wijze mee geconfronteerd toen ik pas net 5 minuten uit het ziekenhuis was, en gebeld door een van de leden. Hij wilde graag weten wat er gebeurd was. Hem was nl een verhaal ter oren gekomen wat hij niet kon geloven. Ik had echter mijn afspraak en was erg benieuwd wat hij dan wel gehoort zou hebben. Hij vertelde me een werkelijk absurd verhaal over hoe het gegaan zou zijn volgens een ander. Uiteindelijk was dit één grote smoes om me uit te horen, zoals later bleek !

De een zijn dood de ander zijn …..
Ik werd nog geen week ná het ongeval benaderd , door iemand binnen de club die de vraag stelde; wat ik met het wrak zou gaan doen omdat hij het anders wel tegen een zacht prijsje over wilde nemen? Of ik daar op zat te wachten ! En zo volgde nog tal van pijnlijke gebeurtenissen waar je als normaal wel denkend mens, nooit op zou komen.

Niet dat ik er zo om stond te springen maar wat ik me wel afvraag is, waarom mensen wel snel klaar kunnen staan met hun oordeel en er niet één op het idee kwam om ook maar een lullig beterschapkaartje te sturen ? Dat staat in schril contrast met het feit dat ik eerder door verschillende mensen met clubdagen onophoudelijk gebeld werd “omdat het altijd zo gezellig was met mij erbij”.

In plaats daarvan verschenen op verschillende media, berichten. Overal werd gesproken over een tragisch ongeval waarvan de oorzaak onbekend was. Overal werd hij geprezen. Er werd heftig gespeculeerd maar ik had afgesproken met de club/leiding dat we het er niet over zouden hebben. Achteraf begrijp ik niet dat ze dit van mij ooit hebben durven te verlangen. De feiten waren zo klaar als een klontje maar kennelijk vond men dat pijnlijker dan mij maar te laten vallen.

Ze beseffen totaal niet wat ze je aan doen !

Ik vertel dit niet om medeleven of om andere pijn te doen. Als sommige mensen dit er wel van menen te moeten maken is dat spijtig voor hen. Dat ik hier een (slechts) klein stukje van de sluier op ligt, is enkel om in te laten zien dat men zich er bewust van moet zijn dat je jezelf aardig kan vergissen in je eigen verwachtingen. Dat zaken er ineens heel anders voor kunnen komen staan dan je óóit zou durven dromen.

Iets wat nu heel mooi lijkt te zijn, kan in werkelijkheid lelijker zijn dan je zou willen !

Please follow and like us: