Géén films meer op TV ?

Heeft u zich ooit geërgerd aan al de reclame waar we aan bloot gesteld worden door de media óf wel eens afgevraagd hoe mensen met een beperking tv ervaren? Lees dan onderstaande blogg om een kijkje te krijgen in de wereld van iemand met een aandoening. Lees, besef en oordeel zelf! 😉

Inderdaad het leven gaat niet over Rozen en al helemaal niet wanneer je een handicap hebt zoals N.A.H. (Niet Aangeboren Hersenletsel). Mensen met NAH hebben doorgaans een verhoogde sensitiviteit (nemen alles sterker waar), daarnaast hebben zij vaak last van vertraagde verwerking van gebeurtenissen door de hersenen. Maar wat nu als je daar bovenop ook nog eens geen of een slecht kortetermijngeheugen heeft?

Zij kunnen wel dom staren naar een film op tv maar volgen er waarschijnlijk helemaal niets van!

Het euvel is meestal een hapering aan kortetermijngeheugen en helaas is daar weinig tegen te doen. Het enige wat men kan doen is om zo veel mogelijk films te mijden welke bol staan van reclame. De verwarring ontstaat door dat men na een reclameblok absoluut niet in staat is om de film uit het geheugen op te graven om verder te kijken waar men gebleven was, iets wat normaliter als een automatisme wordt uitgevoerd.

Mensen met een storing aan het kortetermijngeheugen zien dus nooit een film op TV maar ervaren alle stukken als losse afleveringen. Daarbij komt dat zij de voorgaande aflevering al grotendeels of helemaal vergeten zijn.

Opnemen van films heeft hetzelfde effect omdat je automatisch de reclameblokken mee opneemt. Hier is dus een schone taak weggelegd voor de zendstations om films reclamevrij te maken maar of dit ooit zal gebeuren? Ik vrees van niet want het draait in onze maatschappij alleen nog maar om geld en dus heeft de gehandicapte ook in dit geval botte pech.

Please follow and like us: