Overheid is om te kotsen !!

Ja inderdaad, onze overheid is om van te kotsen, met name voor gehandicapten ! Dit is géén aanname maar de trieste conclusie na ruim 14 jaar leven na ongeval. Lees dit aandachtig en bied de gehandicapten in uw directe omgeving de hulp die zij nodig hebben want anders word hun geluk (wat dit ook mag zijn) door onze overheid en haar instellingen gigantisch kapot gemaakt !

Het begon inderdaad ruim 14 jaar geleden al weer, toen ik van achter van mijn motor werd gereden. Vanaf dat moment werd van mij verlangt om verschillende gevechten aan te gaan.  Het zwaarste gevecht en wat nog steeds gaande is, dat is het gevecht tegen overheid en haar overheidsinstellingen. Maar na veertien jaar heb ik helaas moeten concluderen dat dit een onbegonnen strijd aan het worden is want als er één log orgaan is dan is het wel onze overheid en haar overheids instellingen war onder ook gemeente.

Financieel word je helemaal uitgewrongen als je eerder een redelijk salaris had.
Gevaar hier van is dat je uiteindelijke uitkering te laag is om van te kunnen leven want je medische kosten blijven jaar in jaar uit je eigen bijdrage op vreten. Maar met een beetje pech dan is je inkomen te hoog om ook maar ergens aanspraak op te kunnen maken, denk aan huursubsidie tegemoetkoming in kosten etc.
Als je dan ook nog eens een huur moet betalen van 700€ of meer, dan gaat het helemaal fout en laten we eerlijk zijn; de tijden van 300€ huur, zijn al eeuwen voorbij !

WAT WIL MEN NOU EIGENLIJK ?
Inderdaad wát wil men nou eigenlijk van je?
Vele gehandicapten betalen zo veel aan vaste lasten dat dit zelfs de 75-80 % van het inkomen opvreet. Als men dan ook nog eens afhankelijk is van eigen vervoer omdat men niet met het openbaar vervoer kan gaan, dan blijft er al weinig tot niets meer van over. Als je geen rijke familie of suikeroompje hebt dan kan je het wel schudden want met slechts 20 tot 40 € per maand te besteden inkomen doe je weinig boodschappen en auto rijden zit e al helemaal niet in !

KORTOM:
Gehandicapt betekend niet alleen lichamelijk problemen maar vooral ook financiële armoede.
En dáár moet een eind aan komen al vrees ik dat dit nooit zal gaan gebeuren !

WAAROM NIET?
Omdat het al fout gaat bij de heren Politici !
Zolang zij nog spreken van werkende en niet werkende mensen, dan gaan mijn nekharen overeind staan. Hoezo werkende en niet werkende ? Ik vind dat er een mega groot verschil bestaat tussen mensen die liever lui dan moe zijn en mensen die door lichamelijk of geestelijk gehandicapt zijn, en zo lang deze laatste groep over de zelfde kam getrokken worden als mensen die nog nooit ook maar één poot hebben uitgestoken om in hun eigen eerste noodzakelijke behoeften hebben voorzien.

UITGEKOTST !
Onze overheid maakt dat mensen met een handicap zich heel ongelukkig voelen want je kan geen radio of televisie aanzetten of “het nieuws” verziekt je hele dag met berichten over  “Polen die uitkering trekken terwijl ze al lang niet meer in Nederland verblijven”, “Uitgeprocedeerde asielzoekers en de overlast die zij veroorzaken omdat ze niet vertrekken maar in Nederland op straat verspreiden”, “Werkende mensen extra belonen …..”
HOEZO????
Heeft onze overheid überhaupt wel door welke schade zij aanricht bij mensen die gewoon echt niet kunnen ? Nee kennelijk niet óf onze overheid gaat hier bewust mee door gaan omdat zij vind dat gehandicapten maar aan moeten kloppen bij hun familie, maar als die er nou niet is óf als die niets kunnen bieden. Dan ben je als gehandicapte overgeleverd aan de goden val je van de ene schuldhulp in de andere want men doet niets aan het daadwerkelijke probleem!

OPLOSSING ?
De echte oplossing heb ik ook niet want dat is per individu anders máár ik weet wél wat onze overheid kan doen om deze steeds groter wordende groep mensen écht te helpen. Begin eerst eens met gehandicapte vrij te stellen van de idiote eigen bijdrage in ziektekosten en afschaffing van de ziektekostenpremie voor gehandicapten ! Hanteer andere normen voor gehandicapten als het gaat om volkshuisvesting. Stel gehandicapten vrij van gemeentebelastingen en andere gemeentebelastingen. Ik kan nog tig voorbeelden geven van hoe het beter kan maar onze overheid leest mijn blog toch zeer waarschijnlijk niet !

UITGEZET!
Onze overheid zegt in contact te gaan met de mensen op straat, als je de meeste politici moet geloven maar, geloven in politici is het zelfde als je auto uitlenen aan een autodief !
Nee, onze overheid zorgt absoluut niet voor haar burgers en dat is ee =n zeer kwalijke zaak !

Er bestaan overigens wel mogelijkheden !
Nederland is gelukkig wel lid van de Europeesche Unie, niet dat dit veel zode aan de dijk zet want Brussel denkt al helemaal niet na over de financiële malaise die er heerst onder gehandicapten. Maar met de komst van de EU is er wél een escape mogelijk namelijk gaan emigreren naar een goedkoper land om te leven. Je zal daar dan wél zelf alles moeten regelen omtrent behandeling en verzorging maar voor wie hun handicap onder controle hebben, is dit wel een mogelijkheid !

Vandaar dat ik me genoodzaakt heb gevoeld om te gaan emigreren !
Daar KOOP ik een huis met therapeutisch zwembad voor nog geen 350€ per maand !
Het enige dilemma is ,dat ik me niet weggejaagd wil voel uit het land waar mijn roots liggen en waar voor ik eerder zelfs mijn leven gegeven zou hebben.

MIJN en JOU NEDERLAND is naar de kloten geholpen door de POLITIEK en dáár moeten zij onderhand eens een keer verantwoordelijk voor gehouden worden !

Please follow and like us: