Politiek? wat eten we vandaag ?

Terwijl de politieke partijen over elkaar heen vallen, breek ik mijn hoofd over “wat ga ik vanavond eten. Jawel, want dat vind ik echt veel belangrijker dan die onzinnige schertsvertoning van Rutte en zijn Kabinet Eigenlijk is het helemaal geen schertsvertoning maar pure besodemieterij van de gewone man en vrouw.

Om te beginnen heb ik afgelopen dagen het debat gevolgd op NPO en het was alsof ik een ver van mijn bed schow zat te kijken. Rutte roept dat de burger er van gaat profiteren maar waar van dan meneer Rutte ?

Eigen risico zorg ?
Terwijl de zorgverzekeraars miljarden winst maken, is de eigen bijdrage “gelukkig” voorlopig nog niet verhoogt maar binnen nu en 3 jaar zal de premie omhoog gaan met méér dan 300 euro !

Jawel de premie word een doodslag voor alle minima waar onder oudere en gehandicapte, denk daarbij ook aan de mensen die zich hun hele leven lang ingezet hebben voor de vooruitgang van onze maatschappij tót dat zij door ziekte of ongeval buiten de maatschappij vielen. Mensen die ziek zijn of hulpbehoevend, worden gestraft voor hun ziek zijn en hun handicaps.

Terrorisme
Het Kabinet Rutte heeft de Hr. Grapperhaus ingezet als minister van terreur en justitie.

Maar die zelfde meneer Grappenhaus heeft 2 jaar terug nog een Kollum geschreven waar in hij aan geeft dat Nederland in gesprek moet gaan met terug kerende jihadisten. Onlangs vroeg een journalist aan hem of hij daar nog steeds zo over dacht. Zijn antwoord liet niets te wensen over met een volmondig JA ?
Volgens mij gaan regeringen in een beschaafde maatschappij nooit in gesprek met terroristen en criminelen ?

Economie ?
Terwijl de gewone man/vrouw niet meer weet hoe ze rond moeten komen, staat Rutte te beweren dat het iedereen beter gaat maar alleen de gewone man en vrouw merken daar helaas niets van !

Daar merkt men wel wat van als men belastingaangifte gaat doen want dán komt het terug. Maar realiteit is dat de belastingen alleen voor bedrijven uit het buitenland omlaag gaan. Nederland is met haar 25% winstbelasting al hét walhalla van Europa maar dat vind Rutte niet genoeg. Nee, de winstbelasting moet nog verder terug gebracht worden naar 21% omdat Frankrijk een aankondiging gedaan heeft dat de winstbelasting daar omlaag moet naar 25% volgens Rutte dús moet Nederland wat doen. Laat Frankrijk dat eerst maar eens gaan doen, dan kan Nederland altijd nog reageren, maar Kabinet Rutte III neemt alvast een voorschotje door Frankrijk hier mee feitelijk te dwingen de belasting te verlagen. Maar het standpunt van de Hr.Rutte en zijn Kabinet wekt de grote schijn dat zij de grote multinationals honing aan de kont wil smeren want op de vraag om een lijst van de bedrijven waar mee de  Hr.Rutte heeft gesproken, weigert hij om antwoord te geven.

Ondertussen gaat de belasting voor burgers wél verhoogt worden !

Zo kan ik nog wel even door gaan maar ik houd me maar beter bezig met wat ik vanavond weer eens zal gaan eten.  Nederland is in de uitverkoop met “ons” burgers als lijdend voorwerp. Er zullen nog veel mensen moeten bloeden voor dat we kans maken op een regering die de gewone burger en gehandicapten op de eerste plaats plaatst.

Please follow and like us: