ENIE levert niet !

Beste lezers, 
Vandaag ga ik jullie iets vertellen over één van de vele leveranciers van energie en zonnepanelen. Over de eenzijdigheid waar mee Enie communiceert met haar klanten. Over valse beloften en het niet nakomen hier van. En over hoe je als klant misleid word en als wanbetaler word weg gezet omdat ZIJ weigeren normaal te communiceren en nog veel meer !!

In september gaf ik Enie opdracht om 14 zonnepanelen op mijn plat dak te plaatsen en begin november was het dan eindelijk zo ver. De monteurs waren er al om 8 uur en na een bak koffie kwam het probleem op tafel. De monteurs hadden alles bij zich maar voor helling dak en niet voor plat dak. Na het nodige over en weer gebel, werd alles weer ingepakt en zou er een nieuwe afspraak volgen. Begin december kreeg ik bericht van Enie, vanwege drukte zou er begin januari 2018 een nieuwe planning gemaakt worden en zou men mij iets laten weten.

Januari 2018 helemaal niets meer gehoord. Geen reactie op mijn mail en telefonisch afgescheept omdat de betreffende persoon niet aanwezig was en zo ging dat 2 maanden lang. Om toch on speaking therms te komen met Enie, leek me dat er slechts één oplossing was en dus heb ik de betaling eind februari gestorneerd. In mei werd ik gebeld door de afdeling incasso. Ik legde haar mijn probleem uit en gaf gelijk aan dat het geld niet het probleem was. Ze begreep me volkome en zou die zelfde week de afdeling “planning” contact met me op laten nemen. In ruil daar voor zou ik die zelfde week nog de openstaande betaling regelen.

Ik regelde mijn zaakjes wel want vrijdag middag heb ik de betaling gedaan máár in plaats van dat ik gebeld werd door de afdeling planning, kreeg ik een mail. De mail was notabene afkomstig van de directeur ? Nog verbaasder werd ik toen ik las waarom men mij geen zonnepanelen wilde leveren. Ik zou namelijk wanbetaler zijn ????

WAT ?

Maar het word nog veel gekker want weken nadien ontvang ik een brief waar in men zegt dat men geen zonnepanelen kan plaatsen op een dak waar van ik geen eigenaar ben. Wat ???
Yep het uiteindelijke excuus is dat ik geen eigenaar ben van de woning ondanks dat men dat vanaf dag 1 wist en de panelen al lang hadden gelegen als ze meteen de juiste montagematerialen mee hadden gegeven.

WERKELIJKE rede ……
De werkelijke rede is echter dat Enie een grote opdracht van Vereniging Eigenhuis heeft binnen gehaald en daar al haar pijlen op gericht heeft. Ik ben met 14 zonnepanelen natuurlijk geen aantrekkelijke partij meer.

MENSEN PAS OP 
Laat je niet in de luren leggen met mooie praatjes maar zorg dat binnen enkele weken na het afsluiten van het contract de panelen gelegd worden, zo niet ontbind dan direct het contract !!!
Ga alleen in zee met gerenommeerde bedrijven !
Laat een duidelijk en waterdicht contract opstellen !

Succes bij het vinden van een goede leverancier 😉

Please follow and like us: