Media-maffia en overheidsinstellingen maken van motorclubs motorbendes !

Normaliter schrijf ik niet over dat wat er allemaal betrekking heeft op overheden in combinatie met motorclubs. maar door de jaren heen voel ik me als motorrijder steeds verder in de onderwereld geduwd worden door overheden en media-maffia. Vandaar dat ik er één keer wat over ga zeggen !

Al sinds jaar en dag zijn motorrijders inzet van een misleidend offensief door overheid, het OM en vooral niet te vergeten de Media-maffia. Dez laatste noem ik maffia omdat zij gewoon maar wat uit hun nek zwammen, niet met keiharde feiten en bewijzen komen maar enkel op suggestieve wijze motorrijdend Nederland geheel onterecht in een zeer kwaad daglicht stellen. Men gooit met zgn feiten terwijl er geen enkel keihard bewijs voor hun beweringen bestaat.

Bovendien vind ik het zeer aanmatigend zoals men hele clubs tot criminele bendes bestempelt terwijl daar geen enkel bewijs voor te leveren is. Ik lees zo vaak dat mensen in de fout zijn gegaan en daar bij lid zijn van plaatselijke tennis, hockey of handbal club etc. Zijn deze clubs dan ook gelijk criminele organisaties. Niet, waarom dan wel zodra het om motorrijders gaat? Daar naast verschijnt er op media slechte tijden altijd meteen weer onzin verhalen in de diverse media bulletins over motor”bendes”, doelend op motor clubs. Ik vind het zéér beneden pijl en zéér aanmatigend naar motorrijders toe.

Natuurlijk behoort men criminele flink aan te pakken máár … bagatelliseren zoals in de motor scene gebeurd is ronduit beschamend en discriminerend !

OM en POLITIE
Het OM maar ook de plaatselijke politie maakt duidelijk misbruik van hun positie door te menen dat ze alles zomaar mogen zeggen, of daar nu wel of geen bewijs voor geleverd word. Zodra ook maar bekend is dat iemand lid van een motorclub is dan word gelijk de hele club als zijnde een criminele organisatie weg gezet. Nou ken ik toevallig een groot aantal motorrijders (zowel aangesloten bij een motorclub als ook niet aangesloten bij een club) en ik durf te stellen dat het OM als ook politie op grote schaal in overtreding gaan als het gaat om het in negatief daglicht stellen van clubs en hun leden. Het OM en ook politie zouden zich enkel bezig moeten houden met feiten ipv met aannames. Ruim 85% van alle gevallen waarvan men spreekt van “motorbende”, is dat slechts gebaseerd op valse aannames zónder bewijs. Dat is een zeer slechte zaak OM !

POLITIEK
Ik weet niet of ik hier nou eigenlijk wel enige energie in zal moeten gaan steken want, de politiek is een ver van mijn bed show, welke enkel op individuele belangen is gestoeld.  Men beloofd van alles maar zodra men iets te zeggen krijgt dan walst men over eerder gedane beloften heen alsof ze nooit ter spraken zijn gekomen en al helemaal geen beloften zijn gedaan. Zo houd men het volk dan ook al tientallen jaren voor de gek. Maar goed, ik ga het toch proberen 😉

De kamer buigt zich over het wel of niet verbieden van motorbendes. In plaats daar van zou men éérst eens moeten vaststellen welke clubs er daadwerkelijk crimineel bezig zijn? Bouw en horeca vergunningen etc. Maar in plaats daar van, gaat zij mee in de vooroordelen en dus veroordelingen van OM en vooral ook de Media. Het word tijd dat men zich wat genuanceerder gaat uitdrukken op basis van feiten en dan blijkt dat er geen motorbendes bestaan.

ALGEMEEN
Motorbendes dat zijn een groep motorrijders welke zich statutair bezig houden met criminaliteit en daar ook gevolg aan geeft. Niet één club in Nederland staat criminaliteit toe volgens hun statuten, nog geeft zij blijk van waardering af na criminele daden. Maar het is niet aan de clubs om bij hun leden in huis op de loer te gaan liggen of er mogelijk criminele acties uitgevoerd worden door haar lid. Dat doet de plaatselijke hockey of tennis vereniging ook niet ! Het zou ook te zot voor woorden zijn dat clubs verantwoordelijk gehouden worden voor de ge- mis- dragingen van hun leden. Het enige wat die clubs kunnen doen is, het lidmaatschap beëindigen van een lid welke veroordeeld is voor crimineel gedrag. Maar is dat een verplichting ?

Het ontzeggen van lidmaatschap kán een terechte actie van de betreffende club zijn máár …. wat doen mensen die in een nog groter isolement geraken ? Precies, de kans op in herhaling vallen stijgt met meer dan 50%.

De politiek zou er heel verstandig aan doen om eens een debat zouden gaan voeren over het gebruik van de term “motorbende”. Wat is een motorbende en bestaat die ook daadwerkelijk of is de media en overheid te ver door geschoten in hun strijd tegen motorclubs? Een club kan men slechts tot bende vernoemen wanneer er administratieve fouten in de oprichtingsakte of gelijkwaardige documenten aangetroffen word. Of wanneer de rechtsvorm niet aansluit bij de praktijk van de betreffende club., Maar dan moeten hier voor wel keiharde bewijzen op tafel liggen.

Zo lang men géén bewijzen in het bewuste clubhuis aan treft, kan men een club nooit een bende noemen, ook niet wanneer bij huiszoeking bij bijna de helft van alle leden wél bewijs word gevonden van crimineel gedrag. DUS laten we er daarom meteen mee ophouden !

Criminele clubs bestaan niet, wel criminele leden, of dit nu gaat om motorrijders, tennissers, hockeyers etc.

Please follow and like us: