Politiek maakt bende van motorrijders imago !

De hetze tegen motorclubs leeft weer volop bij Politiek en Justitie. Maar zijn zij als enige schuldig aan het verslechterde imago van motorclubs hier in Nederland ? Gisteren reageerde de KNMV EINDELIJK ook eens want ook hún leden zullen al enige maanden op het puntje van hun stoel gezeten hebben met de gedachte “wanneer komt de KNMV nou eindelijk eens in actie om mijn (en met mij vele andere) imagoschade ongedaan te maken?

Als eenling heb ik niets in te brengen maar wanneer een organisatie (die zegt mij te vertolken) het voor mij en andere op gaat nemen wellicht wel. Al vind ik persoonlijk dat iedere stem even zwaar zou moeten gelden maar die utopie heb ik al lang geleden aan de kant gezet.

KLIMAAT IS GESCHAPEN !

Jawel, het klimaat is jaren terug al geschapen door zowel Politiek als ook Justitie, door gelijk alle motorrijders in het criminele circuit te plaatsen. De meeste weten niet eens wat dat is, laat staan dat ze er ooit mee te maken hebben gehad ! Maar Politiek en Justitie blijven stug volharden in hun onzin om te spreken van criminele motorbendes zodra er ook maar een onderzoekje word gedaan waar bij de verdachte een motorfiets heeft. Meteen probeert men een link te leggen met een motorclub om vervolgens hun zelf bedachte en niet op de realiteit duidende benaming “criminele motorbende” in te zetten tegen de gehele motorscene !

JAWEL overheid en Justitie IK heb daar heel veel last van als burger en ja “motorrijder”. U valt mij elke keer opnieuw weer aan als u komt met criminele motorbende. U doet onrecht aan de motorrijders in algemene zin. U maakt mij en vele andere tot criminelen terwijl we helemaal niets doen of gedaan hebben enkel een geweldige hobby proberen te genieten. Dit omdat u het op een handje vol mensen heeft gemunt welke in uw ogen crimineel gedrag vertonen, maakt u een groep van vele duizenden mensen tot schande. Ik ken vele advocaten, hulpverleners en dienders die óók net als ik en vele duizenden andere gewoon een hobby proberen uit te oefenen maar het leven zuur gemaakt word door onze eigen Overheid en Justitie. HOU DAAR EINDELIJK EENS MEE OP en pak hen aan die fout zijn en laat de naam van een club buiten spel want die naam houd meestal véél meer in dan dat wat u suggereert.

Gisteren kwam de KNMV EINDELIJK ook eens met een reactie al is dat in mijn ogen al enkele jaren te laat, maar ja wie ben ik he 😉

Berichtgeving KNMV

Politiek en media halen de goede naam van motorclubs door het slijk, door motorbendes aan te duiden als ‘motorclub’, vindt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Het woord ‘crimineel’ wordt daarbij te vaak weggelaten, schrijft de motorrijdersvereniging in een brandbrief aan de Tweede Kamer en minister Dekker voor Rechtsbescherming.

De naam motorclub is besmet geraakt, zegt KNMV-directeur Patrice Assendelft. Het “misleidende woordgebruik” belemmert volgens hem ruim 700.000 motorrijders en de leden van 500 motorclubs in het uitoefenen van hun hobby.

Geweerd in restaurants

Als voorbeeld noemt Assendelft dat motorrijders niet welkom zijn in horecagelegenheden, of bij gemeenten nul op het rekest krijgen als ze met de club een familie-evenement willen organiseren. “Groepen motorrijders die onderweg een uitsmijtertje willen eten, krijgen te horen dat restaurants vol zitten.”

De hartekreet van Assendelft is een reactie op de onrust rond motorclubs met veel criminelen. Een groot deel van de Tweede Kamer pleit voor de mogelijkheid motorbendes te verbieden zonder tussenkomst van de rechter. Volgens de betrokken partijen PvdA, VVD, CDA, CU en SGP heeft 85 procent van de leden van de betreffende clubs een strafblad en is ruim een derde meer dan tien keer veroordeeld.

Outlaw Motorcycle Gangs

Maar “criminelen die zich toevallig voortbewegen op een motorfiets” hebben volgens Assendelft niets te maken met de tienduizenden leden die de KNMV vertegenwoordigt. Liever heeft de motorrijdersvereniging dat motorbendes voortaan Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) worden genoemd. Het woord ‘motorclub’ zou volgens de KNMV weer moeten “appelleren aan de hobby van honderdduizenden liefhebbers, uit alle lagen van de bevolking”.

Please follow and like us: