Beleving dagelijks leven !

Ik denk dat heel veel NAH Lotgenoten zich hierin zullen vinden. Enkele veel gebruikte uitdrukkingen zijn; “Ik heb het gevoel alsof ik 3 meter achter mezelf loop” of “Ik heb het gevoel er niet bij te zijn” of “Ik heb het gevoel alsof ik in een gat gevallen ben” of “Ik heb het gevoel alsof mijn hoofd veel te klein is” etc.etc. Dit zijn sléchts enkele bekende uitspraken van mensen met NAH welke veelvuldig genoemd worden maar er zijn er uiteraard nog veel meer !

Dat is moeilijk voor te stellen voor een niet NAH slachtoffer en tóch kunt u zich er beslist een voorstelling van doen als u het onderstaande leest.


Ooit in een trein gezeten ?
Als u door het raam het landschap in kijkt in de richting waarin u zich verplaatst, dan ziet u precies dat wat je hoort te zien. Maar als je nu eens niet naar voren of achteren kijkt maar haaks uit het raam en dat nét wanneer de trein langs een rij bomen heen raast, en daar bij ook alle geluiden heel goed in u op neemt, dán krijgt u een redelijke indruk van wat er in het hoofd van iemand met NAH gebeurd gaandeweg een normale dag thuis.

Zwembad ?

U bent vast wel eens in een zwembad geweest en als u daar nog eens naar toe gaat, sluit dan eens heel even de ogen en probeer alle geluiden op te vangen die u maar kunt horen en voel wat dat met u doet. Stel u daarna eens voor dat u dit zelfde gevoel óók zou krijgen zodra u “gezellig” met 3 of 4 vrienden/vriendinnen aan de koffie zit, dan is er weinig gezelligs meer aan tóch ?

Winkelen

Ga eens stil staan in een supermarkt midden in de spitstijd !
Laat uzelf daarbij NIET van uw plek duwen en ervaar 10 minuten lang wat andere allemaal doen, van kletsen in het middenpad tot aan het aan de kant duwen van elkaar toe. Maar kijk ook heel snel langs de vele lange schappen met producten. Onthoud deze ervaring en bedenk dat er mensen zijn die niet eens in staat zijn om een winkel binnen te lopen op het rustigste moment !

Láátste voorbeeld;

Stel, u gaat een dagje weg met de auto bv naar Amsterdam
U komt midden in het verkeer te zitten in de stad en krijgt ook nog eens te maken met allerlei omleidingen. Ieder mens krijgt het dan wel eventjes wat benauwd máár … stel u nu gelijktijdig eens voor dat er mensen zijn die dit al ervaren op het moment dat ze ook maar 1 of 2 andere verkeersdeelnemers in het vizier krijgen !

PRECIES, dit zijn slechts een paar voorbeelden van zoals mensen met NAH dagelijks beleven en snapt u nu ook waarom hun grenzen zo snel bereikt zijn ?

Op deze manier vragen wij u om extra begrip voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), door eens wat vaker stil te staan bij dat wat er allemaal te horen, zien en ruiken valt !

Please follow and like us: