Breuk in de levenslijn wat is dat ?

BREUK IN LEVENSLIJN

Dat is mooi gezegd máár wat is dat nu eigenlijk en wát betekend dit voor jou ?
Een breuk in de levenslijn betekend feitelijk dat je leven in één klap zodanig verandert dat je jezelf weer helemaal moet aanpassen aan dat nieuwe leven. Dit kan komen door een gebeurtenis welke je geestelijk helemaal op z’n kop zet maar ook door NAH ofwel Niet Aangeboren Hersenletsel.

Er spelen diverse factoren mee, welke bepalend zijn voor de moeite waarmee men daar mee om kan gaan. De aller belangrijkste factor is niet de ernst van het voorval maar vooral juist de leeftijd waarop het gebeurd ! Dat maakt de ernst niet groter of kleiner maar laat wel zien wie er het meeste moeite heeft met het opnieuw opstarten van de levenslijn.

Mensen welke op zeer jonge leeftijd te maken krijgen met een breuk in de levenslijn, zullen sneller verder gaan met het leven dan iemand die 70 jaar is en nog veel sneller dan mensen op middelbare leeftijd. Dit komt door dat zij nog geen echt grote stappen hebben gezet op hun levenslijn, ten opzichte van mensen van middelbare leeftijd. Mensen op hoge leeftijd hebben doorgaans hun pieken al lang gehad en zitten over het algemeen al in de fase van “het hoeft niet meer”.

Middelbare leeftijd

Mensen op middelbare leeftijd zitten vaak in een face van het leven welke bepalend zal zijn voor hun verdere bestaan. Ze hebben net hun studies afgerond, hun eigen bedrijf opgezet óf zijn op de plek terecht gekomen waar ze altijd naar toe gewerkt hebben.

BREUK
Een breuk in die face van het leven zal aangrijpender zijn dan wanneer men jonger of ouder was geweest. Zij zien hun vaak jaren voorbereidingen in één klap in rook opgaan, wat op zich vaak al een trauma veroorzaakt.

Let wel, daarmee zeg ik niet dat het in de andere gevallen niet ernstig is máár er is een duidelijk verschil of men nog in de kinderschoenen staat, of dat men alle voorbereidingen (studie en werk) heeft getroffen om eindelijk op de plek te kunnen zitten waar men altijd al heeft willen zijn. Ook is er een groot verschil tussen mensen die gesetteld zijn of al op hun retour zijn ( dit is niet negatief bedoeld uiteraard).

Extra factor;
Mensen die wél alles nog weten van voor die breuk in de levensweg, zullen ook veel meer moeite ervaren dan mensen die echt alles kwijt zijn omdat die laatste geen vergelijk zal maken met “vroeger”.

Please follow and like us: