Gezellig feesten (not).

GEZELLIG FEEST !!!

De maatschappij ademt steeds meer stres en druk uit op iedereen binnen dat proces. Alles draait tegenwoordig om presteren tóch ?

Dus wie is er nou niet in voor een feestje ?
Ik kan u verzekeren, iemand met NAH heeft daar absoluut géén behoefte aan ! Waarom niet ?

Simpelweg omdat zij overprikkelt raken door van alles en nog wat zoals hier onder enkele voorbeelden te lezen zijn.

MENSEN:
Mensen staan niet stil en elke beweging die er gemaakt word, word “bewust” ervaren dus óók al staat er een groepje verderop iemand in zijn koffie te roeren. Iedere keer als er een deur open en dicht gaat word de aandacht getrokken maar ook zodra er ook maar iemand hard lacht ! Men kan geen groepsgesprekken volgen omdat men letterlijk “alle” stemgeluiden opvangt zélfs vanuit de keuken of gang als daar een open verbinding mee bestaat. Ooit wel eens buiten gestaan terwijl een hoop mensen binnen bij elkaar waren. Het geroezemoes is oorverdovend !

MUZIEK
Maar naast feestgangers krijgt men daar overheen het geluid van muziek welke versterkt over komt omdat men stemgeluiden en muziek iet kan scheiden. Dus hoe meer moeite iemand met NAH doet om tóch zijn/haar gesprekspartner te kunnen volgen, des te harder dringt het geluid van muziek zich op en eindigt dat in een oorverdovend krijsend geluid en is er van muziek geen spraken meer !

 FEESTVERSIERING

Een feest zonder feestversiering is geen feest, tóch ?

Dus waar je ook komt, feestversiering is haast niet te mijden. Feestversiering heeft als nadeel dat het gemaakt is om juist zo goed mogelijk op te vallen. Vandaar dat feestversiering liefst voorzien is van felle kleuren en liefst zo veel mogelijk wappert. Ieder stukje feestversiering word individueel opgenomen net als elke afzonderlijke beweging daar van. Het spreekt vast tot de verbeelding dat dit alleen al zwaar vermoeiend is voor mensen met NAH en dan moet er óók nog gefeest worden !

OVERIGE
Alsof bovenstaande nog niet genoeg is, zijn er nog tal van andere zaken op een feest, welke het als een waterval weglekkende energieniveau van iemand met NAH een extra zetje geven.

Wat te denken als je ook nog eens aan het begin van de avond gevraagd word om deel te nemen aan een voordracht o.d. ? Nóg een extra aandachtspunt er bij want iemand met NAH de gehele avond bezig zal blijven houden want hij/zij wil geen flater slaan door op zich te laten wachten, laat staan dat hij/zij ook nog eens vast loopt  tijdens de voordracht want onthouden wat hij/zij moet doen, is godsonmogelijk in die situatie zelfs al hoeft hij/zij enkel op een bepaald moment maar een bordje in de lucht te steken.

Maar ook andere “onverwachte zaken” kosten energie en halen iemand met NAH compleet uit balans omdat hij/zij alle zeilen aan het bij zetten is om maar vol te houden.

Op dat moment is het om het even of deze onverwachte gebeurtenis nu een positieve of negatieve bijkomstigheid is. Het onaangekondigd opdringen van een schaal met hapjes, kan iemand met NAH volledig doen instorten want er worden ineens een hoop dingen van zijn/haar hersenen verwacht !

De hersen moeten éérst vaststellen of het gevaarlijk is of niet, dan of het iets leuks is of juist niet (inhoud scannen), vervolgens bepalen of het aangepakt moet worden of niet, moet ik er zelf wat mee of moet ik het gelijk door geven, etc.etc Dit klinkt absurd maar normaliter zijn dat zaken welke bijna volledig vanuit automatisme plaats vinden. Bij mensen met NAH is dat dus niet zo !

Ik kan zo nog legio’s voorbeelden aandragen maar in feite kunt u nu zelf biuj nagenoeg elk facet van feesten, een goed beeld vormen door deze genoemde voorbeelden daar op te projecteren

GEZELLIG FEEST !!!   met NAH VERGEET HET MAAR !!

Vrgr, Paul

Please follow and like us: