Het wél bekende emmertje !

Iedereen kent of heeft vast weleens gehoord van de druppel die het emmertje doet overstromen. Dat is mooi want dan gaat u nu een héél belangrijke les leren en een hele grote stap verder komen in inzichten omtrent NAH

 NORMALITER
We ontwaken s’ochtens en stappen uit bed met een nagenoeg leeg emmertje máár datzelfde emmertje begint al direct langzaam vol te druppelen bij het ontwaken. Een druppel voor de ervaring dat onze wekker af gaat, enkele druppels voor de activiteit die we ontplooien om de wekker uit te drukken.

Het aantal druppels is afhankelijk van hoe intens een gebeurtenis is, vandaar dat het aflopen van een wekker, lang niet zoveel druppels oplevert als de confrontatie met een medeweggebruiker welke het rode stoplicht negeert en nog snel even voor je langs schiet.

VERNUFT
De hersenen zijn een vernuftig instrument welke namelijk er toe bijdragen dat tussentijds zaken verwerkt worden, ofwel… zij zorgen dat gedurende dag op tijd de nodige druppels weer uit de emmer gehaald worden, zodat deze nóóit kan overstromen !!

NAH
Bij véél mensen met NAH, blijkt dat de hersenen zo hard moeten werken om de gemissen zo goed en zo kwaad mogelijk op te vangen, dat er van verwerking niets komt. Ofwel… de emmer loopt alleen maar vol en ook nog in een harder tempo dan normaal, terwijl er niets wordt afgevoerd. Met gevolg dat deze emmer met regelmaat zal overstromen tot wel meerdere keren per dag !!

OPLOSSING ?
Er zijn verschillende manieren om die emmer langzamer vol te laten lopen. De meest onschuldige maar ook moeilijkste is wel om te zorgen dat men een zo prikkel arm mogelijke dag beleefd in een zo prikkel arm mogelijke omgeving, aangevuld met tijdige een slaap moment omdat pas dan de hersenen ook daadwerkelijk rust krijgen. Als dat niet of onvoldoende werkt, kan men overwegen om medicatie te gaan gebruiken.

Uiteraard kunnen omstanders daar ook een goede bijdrage in leveren !

Vrgr, Paul

Please follow and like us: