Niets Moet

JE LEEFT MAAR 1 KEER DUS … doe wat je gelukkig maakt, omring je met mensen die van je houden en die je doen glimlachen !

Mooi gezegd he maar velen zullen nu meteen roepen; Leuk maar hoe dan ?
Ik ga dat hier proberen uit te leggen in klare taal dus, geen paniek 😉

Om te beginnen draait het in het leven om jou zelf als primaire doel. We willen daar nogal eens aan voorbij gaan als mens zijnde maar feitelijk is er niets als je zelf niets bent of denkt dat je niets bent. Wat je uiteindelijk over houd kan je besteden aan je medemens maar zolang er geen “extra’s” over blijven, is dat jammer voor de rest.

Helaas zijn er altijd enkele zaken die wel verplicht zijn zoals, woonkosten betalen etc. deze kan je zelf blijven doen maar kan je zeker ook uitbesteden aan bv een mantelzorger of begeleider/ster. Persoonlijk zou ik daar in ieder geval hulp bij vragen zodat je zelf niet al te zwaar belast word. Zij kunnen ook alle zaken op zich nemen welke geregeld moeten worden zoals wijzigingen etc.

Voor de rest heb je geen enkele verplichting. Of dat nu gaat om uitleg geven over je letsel of jezelf constant moeten verdedigen tegenover ongelovige of mensen die het wellicht nooit zullen snappen. Er valt namelijk niets te snappen, je accepteert het gewoon of niet.

Het enige wat je MOET is, goed voor jezelf zorgen !

Dit doe je door leuke en minder leuke dingen met elkaar te combineren. Doe geen twee belastende dingen op een en de zelfde dag maar doe iets belastend en ontlastend op één dag. Het beste doe je regelzaken in de ochtend en iets ter ontspanning in de middag. Neem tijdig een koffiepauze of theepauze tijdens zowel de belastende en de ontlastende zaken. Beloon jezelf tussen de belastende en ontlastende bezigheid met een rustmoment door volledig plat te gaan liggen (maximaal 3 kwartier tot een uur).

Werkt dit goed dan kan je het verder uitbreiden, zo niet dan verder minderen door meer rustpauzes in te lassen.

Besef dat je NIEMAND uitleg verschuldigd bent. Schrijf één keer je verhaal op papier en laat dat iedereen lezen wie van belang is. Geef duidelijk aan dat er géén discussie mogelijkheid bestaat omdat het dát is. Mensen die het goed met je voor hebben nemen overigens ook genoegen met “sorry dat kan ik niet vanwege mij beperkingen”.

Uiteindelijk klikt het heel hard maar zodra men de hoek weer om is, is men de helft al weer vergeten en binnen enkele dagen/weken spreken ze je weer net zo aan als voorheen. Dus waarom energie steken in zinloze zaken ?

Please follow and like us: