PIJN, in het kort !

PIJN

Zodra je het woord pijn hoort dan denkt iedereen meteen aan die ene keer dat men de tenen stootte of een dag hoofdpijn na een avondje doorzakken.

DAAR door gaat het dan ook radicaal fout zodra men verteld dat men chronische pijn ervaart. Niemand kan zich een beeld vormen wat ook maar enigszins chronische pijn benadert als men niet zelf die pijn ervaren heeft voor langere tijd.

De bedoeling is niet om hier een uitgebreid en technisch verhaal van te maken maar juist een korte uitleg waarmee iedereen zélf het voorstellingsvermogen kan prikkelen want als we allemaal even wat meer moeite doen en net even wat meer aanspraak zouden maken op ons voorstellend vermogen, zullen heel veel vragen zichzelf al beantwoorden en zal er zeker ook méér daadwerkelijk begrip zijn voor mensen met chronische pijn !

Hoofdpijn hebben is vervelend máár het word meer dan vervelend als je het dagelijks onafgebroken hebt en het alleen maar toeneemt naar mate er meer van onze hersenen gevraagd word. De wetenschap dat het niet morgen over is als je een keer bijtijds naar bed gaat, in tegenstelling tot “gewone” hoofdpijn, maakt het extra zwaar omdat men zich nergens op kan richten.

Méér is het niet !!!

KORTOM: Gebrek aan begrip voor mensen met chronische klachten, is meestal niet te wijten aan gebrek van (medische) kennis van zaken, maar puur een persoonlijke aangelegenheid en/of tekortkoming van de gene welke te weinig begrip weet op te brengen !

Please follow and like us: