Tegenslagen zijn soms nodig ?

Je houd het waarschijnlijk niet voor mogelijk en daar zit nou juist het wel bekende addertje onder het gras ! Door de vele tegenslagen, teleurstellingen en terugvallen, word het steeds moeilijker om nog te geloven dat het leven makkelijker wordt.

De vele afwijzingen door wat men noemt overheidsinstanties, de tegenwerkingen vanuit het arbeidsklimaat en de ontelbare keren dat je opnieuw uit moest leggen aan omstanders wat jouw problemen zijn.  De vele afwijzingen, ontberingen en aanpassingen die je al hebt moeten ervaren, maken het er inderdaad allesbehalve makkelijker op. Maar er is één factor waar niemand anders aan kan komen en dat is je eigen geest en inzet.

Soms zijn tegenslagen noodzakelijk. Niet om je onderuit te halen maar om je te laten zien dat er vaak ook nog andere wegen of mogelijkheden zijn, waar je anders nooit aan gedacht zou hebben of mee in aanraking gekomen zou zijn. Dat mag je groei noemen!

GROEI
Ik hoor vele nu denken “wat nou groei” ?
Is terugvallen groei ?
JA dat kan wel degelijk groei betekenen en ik zal je laten zien dat dit in de meeste gevallen ook groei betekend !

WERK
Vroeger was ik een heel gedreven hard werkend persoon welke niets gaf om carrière maken maar wel tot in perfectie alles wilde weten en kunnen op mijn vakgebied en meer. De aanhoudende honger naar kennis en kunde maakte al gauw dat ik een begrip werd binnen mijn eigen professie. Werkgevers en zelfs leerbedrijven (scholen) vochten om me, vanwege mijn kennis en kunde. Destijds ervoer ik dat als gewoon maar na mijn ongeluk besef ik eigenlijk pas de waarde van de opgebouwde kredieten. Dát op zich is al een leermoment maar daar gaat het nog niet eens om. Na mijn ongeluk kon ik de linkerzijde van mijn lichaam maar niet onder controle krijgen. Werken was ineens niet meer zo normaal maar bleek zelfs onmogelijk en zou dat ook blijven. In eerste instantie vond ik dat natuurlijk verschrikkelijk en vaak heb ik gedacht dat ik gek zou worden. Maar de vele strijd die ik heb moeten leveren, heeft mijn denkwijze enorm verandert. Ik MOET NIETS maar MAG ALLES en sindsdien is mijn leven een stuk makkelijker geworden.

PRIVE
Tja dat werken was een harde noot maar nog harder was mijn privé leven. Na tien jaar mijn gezin overeind gehouden te hebben, werd ik op laffe wijze aan de kant gezet door mijn ex-partner. Het zou aan mij liggen maar mijn omgeving en ook ambulante begeleiders maakte mij duidelijk dat dit niet zo was en haalde de nodige affaires naar boven om te laten zien dat het wel degelijk aan haar gelegen had. Ze lieten zien dat mijn hersenletsel op gemene wijze aangegrepen werd om mij te doen geloven dat ik weer eens een steekje had laten vallen en ja ik geloofde dat ook steeds. Dat ging zo jaren door tót dat ik in zag dat ik alle verantwoordelijke zaken voor mijn kiezen kreeg en zei enkel de leuke dingen voor haar rekening nam. Toen ik terug begon te vechten bleek er al vervanging voor me klaar te staan en verdween ze, met achterlaten van een heel grote bende. Ik was woest en ontdaan maar moest verder en zette me er dus heel snel overheen. Nadat ik eindelijk orde op zaken had gesteld, kon ik gaan werken aan mijn eigen leven. Maar na een aantal fikse tegenslagen was ik het helemaal zat “ik blijf wel alleen” was mijn devies. Nog geen maand later kom ik de vrouw van mijn leven tegen en kon er niets tegen in brengen ondanks dat ik gezworen had dat ik single zou blijven. Ik werd opslag verliefd en zie nu pas wat ik heb moeten missen in mijn vorige relatie. Ook besef ik nu pas hoe ernstig ik voor de gek gehouden ben door mijn eigen idyllische blik op hoe een droomvrouw eruit zou moeten zien.

OMGEVING
Je omgeving is dat wat jij er zelf van maakt !
Dat klinkt absurd maar is wel een feit want jij bepaald wie in jou leven een rol speelt en wie niet. Dat is een les die keihard is maar wel een feit is. Je kan een ander niet verantwoordelijk houden voor zaken die je zelf kunt beïnvloeden. Het is inderdaad een kwestie van keuzes maken en je omgeving helpt je daar alleen maar in mee., door te zijn wie ze zijn. Het is aan jou om keuzes te maken en dus ook om je vrienden te selecteren. Dat betekend soms pijnlijk afscheid nemen maar meestal komen er andere voor terug waar die ander slechts in de schaduw kan staan.

Please follow and like us: