Vakantie leuk máár de dagen daarvoor zijn horror dagen !

VAKANTIE LEUK !!!

Bij half Nederland staat de vakantie weer voor de deur. Mensen hebben er weken, maanden en zelfs een heel jaar naar uit gekeken máár….. is vakantie voor iemand met NAH ook daadwerkelijk leuk ?

Het begint allemaal al maanden van tevoren, dan moet de nieuwe vakantiebestemming uitgekozen en vast gelegd worden. Dit is al de éérste barricade waar je tegenaan kunt lopen als je NAH hebt. Je moet kiezen uit een onvoorstelbaar groot en verschillend aanbod en de meeste zien al gauw door de bomen het bos niet meer.

OPLOSSING:
Schrijf een paar eisen op, waar aan je vakantie moet voldoen en laat je partner of begeleiding vervolgens 4 of 5 bestemmingen uitzoeken zodat je enkel daar uit hoeft te kiezen !

Ook de verzekeringen etc. afsluiten en andere papieren zaken, is beter aan de partner of begeleiding besteed want de vele papieren die daar bij komen kijken, bouwen bij de meeste mensen met NAH enorm veel stress en ongemak op, waar door het “op vakantie gaan” al een negatieve lading krijgt vóór dat er überhaupt op vakantie gegaan word !

Dit was nog de makkelijkste opgave, zeker als je het zó aan pakt. Maar dan komt de vakantie steeds dichterbij. WAT moet ik mee nemen ?

OPLOSSING:
Wacht niet tot een week van tevoren maar ga bv al twee maanden eerder beginnen aan het opstellen van een “meeneem” en “te doen” lijst. Omdat er géén tijdsdruk bestaat, ga je vanuit een héél andere energie te werk. Het is dan namelijk geen kwestie meer van nú moeten maar mogen.

In de maanden tót de vakantie, heb je de tijd om in etappes naar de vakantie toe te werken. Je kan het verschillende keren op je gemak door nemen om te zien of je niet wat vergeten bent máár kunt óók alvast aangeven wat er wel al is en wat nog aangeschaft moet worden, zodat je ruimschoots voor je vakantie alles op je gemak hebt kunnen aanschaffen wat nog nodig is.

INPAKKEN
Óók zo’n lekker stressvol moment. Normaal vloog je van hot naar haar en had je met twee uurtjes alles gepakt staan. Dát werkt bij de meeste met NAH zo dus niet ! Alleen al de keuzen maken tussen welke koffers of tassen er gebruikt worden, is al vaak een drama. Het zal dus niet voor het eerst zijn dat tijdens het inpakken een waar kofferdans plaats gaat vinden !

OPLOSSING:
Begin niet 1 dag van tevoren met inpakken maar al een week van tevoren met de dingen welke je enkel op vakantie nodig hebt. En werk zo richting het moment dat je twee dagen van tevoren alles daadwerkelijk hebt ingepakt. Je hebt dan twee dagen om je voor te bereiden op de daadwerkelijke reis !

LAST BUT NOT LEAST…….
Durf zaken uit handen te geven aan mede reisgenoten !

PRETTIGE VAKANTIE 😉

Please follow and like us: