5 December

Zoals jullie kunnen zien, heb ik bewust gekozen voor 5 december in plaats van Sinterklaas en Zwarte Piet. Niet omdat ik tegen dit volksfeest ben maar omdat ik niet begrijp waarom er zo ongelooflijk veel commotie word gemaakt over een al eeuwen oud feest voor kinderen.

Ben jij zelf niet jong geweest ??
Natuurlijk wel en wat is er nou daadwerkelijk mis met het sinterklaasfeest ?

Wat er daadwerkelijk mis mee is, dat is dat het sinterklaasfeest misbruikt word door lieden die kennelijk in het dagelijks leven niets te zeggen hebben over hun eigen leven. Het zijn lieden die hiermee hun stem willen laten horen maar dat in het dagelijks leven in hun eentje niet durven. Maar mogelijk zijn het ook lieden die op deze manier denken Nederland te kunnen veranderen in hun land van herkomst. Misschien ook wel om rede dat men eindelijk een groep heeft gevonden waar ze zich wel durven uit te spreken.

Hoe en wie het ook zijn, uiteindelijk is het de politiek die deze flauwekul door laat gaan op een manier van “zoek het zelf lekker even uit”, zoals minister president Marc Rutte onlangs nog vertolkte op beeld.

Sinterklaas en Zwarte Piet bestond al ver voor dat de eerste vluchteling naar Nederland kwamen. Zij hoefde niet maar wilde graag komen. Zij hadden ook naar landen kunnen gaan waar geen sinterklaasfeest gehouden werd. Maar ze wilde persé hier heen komen. Nou hoor ik verschillende stemmen op gaan die roepen “we hadden geen keus”. Natuurlijk wel, iedereen heeft altijd genoeg keuzes bij alles wat er gebeurd. Niet alle keuzemogelijkheden zijn altijd even mooi en leuk maar ze zijn er wel !

Dus eerst in een land asiel vragen en dan vervolgens proberen hun gebruiken in te perken, is een waardeloos argument. Als ik Nederland wil verlaten dan zal ik ten aller tijden alle opties bekijken en tegen elkaar afwegen. Vervolgens maak ik mijn keuze en ga ik, maar zal nooit de plaatselijke gebruiken respectloos benaderen. Dat heet aanpassen aan de plaatselijke gebruiken. Je wist vooraf dat die plaatselijke gebruiken er zijn en welke dat zijn, zo niet dan heb je weinig moeite gedaan om je te verdiepen in je keuze. 

Maar wat nu als je als Nederlander wil dat Zwarte Piet verdwijnt?
Heb jij vroeger zelf nooit slapeloos wakker gelegen óf en wát je van sinterklaas en zwarte piet zou krijgen?  Natuurlijk zal je ook best wel eens angstig zijn geweest als sinterklaas en zwarte piet langs kwamen en natuurlijk bleek die angst al vrij snel ongegrond. Zeker als je even later cadeautjes kreeg van zwarte piet want vergeet dat niet het was meestal zwarte piet die de cadeautjes gaf uit naam van de sint.

Heb je dat nou niet meegemaakt omdat er thuis niet aan sinterklaas gedaan werd óf omdat het in jou cultuur niet thuis hoort, besef dan wél dat je met jou gedrag heel veel kinderen enorm tekort doet ! Ik vraag me dus af waarom zwarte piet niet zwart mag zijn terwijl men tegelijkertijd wél offerfeesten etc. moet mogen houden ondanks dit geen Nederlandse gebruiken zijn waar ik als Nederlander niets mee heb, en zelfs voor gestraft zou worden als ik het wél doe.

Hou toch op met die onzinnige en (in dit geval) kind onterende flauwekul en ga je aanpassen of ga hier weg !

Staat een van jullie (aktievoerders) wel eens stil bij het feit dat ruim 80% van alle criminaliteit te danken is aan “gekleurde medemensen”? Ga daar maar eens tegen in het verweer zodat we over enige tijd af zijn van al dat niet blank gespuis, of schop ik nou heel hard tegen een aantal schenen ?

Please follow and like us: