Kerstgedachten 2018-2

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer bijna voor de deur, althans .. de politiek is daar al druk doende mee maar wat mij meer benieuwd is “wat vind de Nederlander nou werkelijk”.  Vind de Nederlander dat Rechts meer ruimte moet krijgen ten opzichte van Links of wil men liever dat ze door het midden gaan ? Is de Nederlander bereid om nog meer vrijheden in te leveren of wil men de reeds ingeleverder vrijheden weer terug ?

Ik snap het werkelijk niet meer want hoe bestaat het dat er zo veel geklaagd word, maar daar niets van terug te zien is in verkiezingsuitslagen. Snapt de gemiddelde Nederlander nou werkelijk niet waar op ze stemmen óf is men té optimistisch over wat er nu gebeurd óf denkt men “het heeft toch geen zin dus stem ik op het oude bekende zo dat ik toch het gevoel heb dat ik ook wat te zeggen heb ?

Een heel andere mogelijkheid is dat er heimelijk stemmen gekocht worden !
Stemmen van mensen die toch niet gaan stemmen in ruil voor een kleine Kerst geste wellicht ?
Óf bestaat Nederland uit meer kapitalisten dan gewone burgers ?
Verdacht is het in ieder geval wel en het zou natuurlijk zomaar kunnen want het is niet voor het eerst dat kapitalisten elders hun club aan de macht gekocht heeft, waarom zou Nederland hier een uitzondering op zijn !

Het zou in ieder geval wél verklaren waarom de gemiddelde Nederlander klaagt als het gaat om politiek en politiek leiderschap want wie je ook spreekt, NIEMAND gaat er op vooruit.
Heel merkwaardig ?

Het word tijd dat een ieder er van overtuigt moet zijn om te gaan stemmen, niemand uitgezonderd ,is mijn conclusie !

Please follow and like us: