NEXIT of exit ?

Ondanks dat meer dan 60 procent van de Nederlanders (althans de in Nederland stemgerechtigde) in een referendum tegen de invoering van de Europese Grondwet stemde, werdt het ons tóch door de strot gedrukt. Een EU welke mijns inziens op termijn geen kans van slagen zal hebben en waarom, dat leg ik hier verder op simpele wijze uit !

Pak ik alleen maar even de inkomsten welke de EU parlementariërs maandelijks ontvangen. De voorzitter krijgt bruto ruim €25.500 . De hoge vertegenwoordiger ontvangt maar liefst ruim €24.000 bruto. De vice presidenten in de Europese Commissie elk €23.000 per maand en alle overige Eurocommissarissen verdienen ruim €20.000 per maand. Daar komen nog een aantal vergoedingen bij, waar door dit op kan lopen van enkele honderden tot wel duizenden euro’s per maand.

 Daar bij komt dat tussen 2002 en 2004 ruim 530 ambtenaren van de Europese Commissie (vanaf hun 55e) met pensioen gingen. Zij ontvangen 60 tot 70 procent van hun salaris wat destijds €15.000 per maand bedroeg, ofwel een slordige €9000 per maand, maal 530 pensioengerechtigde is €4.770.000 per maand wat enkel nog maar de Europese Commissie betreft en slechts over de jaren 2002 t/m 2004.

Dat was dan weliswaar een tijdelijke regeling om leden vanuit nieuwe lidstaten toe te kunnen laten treden want vandaag de dag kan men op 58-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. Het Europarlement blijft inzage in onkostenvergoedingen weigeren !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KORTOM:
Het Europarlement is niet transparant als het gaat om onkostenvergoedingen. Ondertussen blijven Europarlementariërs onkostenvergoedingen krijgen als reiskostenvergoeding, dagvergoeding én een bedrag voor personeel.  Het is niet voor niets dat Europarlementariërs niet warm lopen voor accountantscontrole. Dát lijkt me logisch als je bovenstaande goed gelezen hebt maar desondanks vind ik dat zij volledige openheid van zaken moeten geven omdat zij geld onttrekken van elke burger van de Europese Unie !

WIJ burgers van de EU betalen alleen al miljoenen per maand aan mensen die met vervroegd pensioen willen en zijn gegaan. Daar bovenop betalen we ook nog eens een veelvoud aan miljoenen per maand aan salarissen van EU Commissie leden. Heb ik het nog niet over alle parlementariërs en hun staf en daarom vind ik dat we deze miljarden verslindende bezigheid van een stelletje elite om zeep moeten helpen.

Maar óók omdat dit zooitje (elite) weigert om inzagen te geven in de daadwerkelijke kosten en daarbij ons als burgers op allerlei wijze onze vrijheden ontnemen en betuttelen met allerlei vanuit Brussel opgelegde beperkingen.

ONDERTUSSEN:
Tegelijkertijd laat onze overheid mensen die gehandicapt zijn, ouderen en zieken kapot gaan van armoede. Moeten wij dat als waardig mens maar blijven slikken ? Blijven we steeds verder overspoeld worden met asielzoekers waarvan méér dan 80% alleen maar op rijkdom af komen. Enerzijds omdat ze denken daar van mee te kunnen profiteren, anderzijds om het van ons af te nemen wat onze voorouders en wij opgebouwd hebben. Of moet ik zeggen “hadden”, want heel erg veel is er niet meer van over en geloof me .. het word met de dag erger !

Please follow and like us: