POLITIE is misschien jou beste vriend maar niet de mijne vanaf vandaag !

Vandaag boodschappen doen in Raalte en wat denk je, ik krijg te maken met een opgeschoten agentje die niet blij was dat hij voor me moest stoppen op een voorrangskruising. In plaats van ons duur betaalde overheidsgeld enig eer aan te doen, maakt hij mij als burger het leven gigantisch zuur. Lees verder om te weten te komen waar dit bericht vandaan komt.

Ik reed vanmiddag gewoon even naar de Jumbo in Raalte en vlak daar voor naderde ik een voorrangskruising waar ik voorrang had. Een zilver kleurige stationwagen dook nog net even voor me langs maar een zwarte VW ging in de ankers. Dus ik trok niets vermoedend op om verderop linksaf het parkeerterrein bij de Jumbo op te rijden. Ik had mijn auto net achteruit geparkeerd toen hij al naast me stond. Meneer had zoveel haast dat al vorens ik ook maar goede dag kon zeggen, ik de boodschap al naar mijn hoofd geslingerd kreeg.

“Uw kentekenplaat is niet voldoende leesbaar dus u krijgt daar voor een bekeuring”

Had hij zijn leesbrilletje thuis laten liggen, of ruzie gehad met zijn vrouw óf was meneer nog steeds gepikeerd dat hij mij voor moest laten gaan ? Ik weet het niet maar ik weet wel dat overdrijven onderdeel van zijn leven moet zijn. Ik gaf hem op nette toon te kennen dat ik behoorlijk flabbergasted was over zijn manier van optreden. Ook vroeg ik hem of hij wel ooit verder kwam dan enkel de kern van Raalte omdat hij dan zélf kon ondervinden hoe onmogelijk het is om je auto en kentekenplaat ten aller tijden leesbaar te houden door al de drek en blubber welke de boeren allemaal op de weg gooien en ook laten liggen.

Ooit gehoord van suikerbieten meneer de agent ?
Nee vast niet want anders was je niet zo’n botte hork door gelijk een bekeuring uit te schrijven terwijl dit ook heel makkelijk met een waarschuwing af kon.  Nee, de meneer in het blauw met het veel te korte pikkie, was op geen enkele normale manier tot rede te brengen. Maar ik heb niet eens een bekeuring ontvangen want meneer schreef me enkel op een kladblokje neer, alsof ik geen originele bon verdien als ik er voor moet betalen.

Onderweg naar huis nog eens even flink zitten schelden op die mislukkeling van een agent.
Wat is Nederland toch ongelooflijk onleefbaar aan het worden met al die zogenaamde dienstverleners !!

Please follow and like us: