Remembering

In memorandum: Donald

Deze pagina is ter nagedachtenis aan mijn motorvriend.

Het was een warme zomerdag die zaterdag 18 juni in 2005, toen we na afloop van een clubrit gestopt waren bij een tankstation. Daar werd op mijn initiatief op het laatste moment besloten om het daar niet te laten eindigen. We zouden ter afsluiting naar een taveerne in het bos rijden, niet wetende dat we hiervoor over de “Tankbaan te Soesterberg, moesten rijden. Ik had vaak van de Tankbaan gehoord maar wist niet waar deze lag. We zouden gezamenlijk nog wat gaan drinken en eten alvorens iedereen zijn eigen weg naar huis zou gaan.

A PERFECT DAY zoals je dat als motorrijder noemt !

Tot dat ….. Ik Donald onder me langs zag glijden. Ik dacht dat hij me niet geraakt zou hebben al bleek dat later wél het geval te zijn geweest. Het werd een dapper en keihard gevecht van ruim een uur, voor alle aanwezige motorvrienden maar vooral voor Donald zelf …
Ondanks de vele elkaar opvolgende reanimatie’s, de waanzinnige inzet van vooral al de aanwezige vrienden, mocht het helaas niet zo zijn.

Vast gebonden liggend op een strets-brancard in het Amersfoortse ziekenhuis, kreeg ik pas na ruim 2 uur het meest vreselijke te horen.

Donald overleed op Zaterdag 18 juni 2005, even voor zessen, onderweg vanaf het Zeisterspoor te Soesterberg, naar het UMC in Utrecht !
Hij liet veel sporen achter in mijn leven … maar nam ook het nodige van me mee.
Ik ben niet boos makker, ik heb slechts heel veel pijn en even zo veel verdriet !

De eerste bekendmaking aan de mede clubleden werd op zeer gepaste wijze gedaan door Frank !
De jaren die volgde heb ik jaarlijks een bezoek gebracht aan het Zeisterspoor, hier over meer op de volgende pagina